Rindu ker??

June 12, 2011

Lama kan mak tak update blog ni?? Musti koang aka pembaca-tegar-blog-mak ni bosan jer balik2 nmpk entry yg sama *tegar ker??*…kompom koang tertanya2 ‘bila lah kak cimcim nk update blog ni??’..ekekekkee…act, mak sedang bz berfikir u’olsss..bz sgt pk-pk…mcm2 yg mak pk kan…apa perancangan mak yg seterusnya??…apakah pilihan terbaek yg mak harus pilih?? …camne nk kuruskan badan yg makin mengembang ni?? ..cantik ker tak pelamin warna unggu?? opsssssssss!!!…terlari tajuk plak…hahhahaa

Disebabkan keadaan terhuyung-hayang-akibat-dahagakan-kasih-syg mak ni semakin berlarutan so mak Just fly with d flow jerlah..malas plak mak nk pk..rsa mcm tak tercapai-dek-akal brilliant mak ni…tpi kwn mak ckp itu falsafah org yg mlas nk berfikir…eh, tpi mak rajin pk laaa..takat pk jerlahh…pastu terbiar kekeringan bak tanah yg kegersangan..gittew!!!…ekekee….WHUTCEVER!!! *sambil pose gerak kepala ala diva*

Thanks dude for the ballon!!

Terasa diri semakin muda u’olsss!! 🙂


Usia, bukan sebagai ukuran…

Tpi sebagai peringatan…

Untuk memperbaiki diri..

Mengharungi kehidupan yang lebih pasti…

Selamat Hari Lahir untuk A.K.U !!! 🙂

*ganaz plak emosi menyambut besday thn ni..hihi

Bas apakah??

April 26, 2011

BMW pon jadilah…ekekekeee

Lately ni, mak asyik post entry psl jodoh lah, still single lah apalah..koang perasan tak?? ekekekeke…

And arini mak ada chat ngn soang kwn mak pasal jodoh2 ni…so koang hayatilah…ops!..mende ni tiada kaitan antara hidup dan mati yer…ekekekeke

Kwn: jodoh ni mcm bas..klu terlepas satu, kne tunggu yg lain laa..silap2 xdapat yg ada ekon..mcm bas srijaya…hahahah

Aku: hahaha…ala, ekon tu boleh pasang later2..ekkekeke

Kwn: hhahaha…lawak2

Aku: klu nk diibaratkan jodoh mcm bas…ada yg dpt bas mini..ada yg dpt bas double decker..nasib masing2..hehehe

Kwn: mcm aku ni bas apalah??

Aku: ko tu kira bas double decker laa kot..laki ko kje gomen n pangkat tinggi..ekekeke…tpi klu ko dpt datuk, kira ko naik bas VIP coach laa..hahhaa

Kwn: aku selalu gurau ngn laki aku..carik parking pn mcm konsep bas jugak..asyik pilih nk tmpt dekat jaaa, lupakan yg paling 1st jumpe, last2 tak dpt langsung…tak pon dpt yg jauhhhhhhhhh

Aku: hah btol!!..aku setuju!!…so kesimpulan: klu jumpa parking yg mcm agak2 ok, so amik jer…jgn gedix cute tetap nk depan pintu lah apa lah…klu dpt parking jauh, jgn merungut..anggap as exercise…klu dpt parking depan idung, itu bonus…tpi kdg2 xleh gak nmpk jer terus grab!..kne gak wat pertimbangan…kita berhak utk memilih..nk beli baju pon pilih…inikan pilih jodoh…ekekekeke

Kwn: tu la pasal…hahahaha…ikut luck jugak kot..hehehe

…sekian perbualan kosong yg memandai2 wat konsep sendri…hhehee…kdg2 boleh pakai konsep tu tpi apa2 pon serah kepadaNya..hanya Dia tau yg terbaik utk hambaNya 🙂

Still single?? =)

April 22, 2011

I’m speechlesssssssssss!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Send by cikidong to me….apakah niatnyer?? ekekekekee

Sang gagak gersang??

February 24, 2011

Kahhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Koang bakal pitam apabila membaca post ini seterusnya!! Percayalahhhhhhhhh!!! hahahaa

Alkisah, di tengahari yg hening, tetiba aku mendapat email yg membuatkan aku pitam seketika…dari seseorg bernama lover handsome *hak ptuihhhh!!*

Hah! koang dh nk start pitam kan??? aku coOOOol jer..gelak kaw2 ngn kwn2 aku…giler guling2 punya gelak sambil dok meneka siapakah sang gagak ittew?? ekekekekee..dan tiba2…jeng jeng jeng….

What the fish?? and the best things is terus lah aku dpt spot siapakah sang gagak ittew!!!…aiyo amak! apakkk!! ..dah berbini n beranak dua pon still ada hatiiii nk pasang lagi!!!…wat keje pon bingai, adalah hati plak nk berpacar-pacaran no 2!!…terus mak pose2 senyap takot ada hati terluka…

Tpi bila dh ptg n bosan wat keje n tinggal mood nk balik jer, terus mak expose email berantai kedua itu kpd kwn2 mak..again…sumo terkejut badak!!…hohohoh…FCUK sgt kan??..hahhaaa…sgt tak sedar diri laaa…selama ni aku dok bergaduh n tinggi suara ngn dia..boleh plak dia suka2an..hahahaha..bingai lah!!…masa aku nk g solat, boleh dia bagi kunon pandangan menggoda laa..hak ptuihhhhhhh!!..geli nk mampos occay!…so bila time balik, aku terus cabut n lalu jln lain…kwn2 aku yg tinggal ckp dia mcm kejor aku bila nmpk aku dh gerak balik…aiyo!!! haruskah mak sentiasa prepare kapak di sisi??..sonang aku kapak jer kepala bingai dia tu!!..hahahahah

What a bangang story..right??

Kalau nk gelak guling2 perut terburai sampai pengsan, sila klik sini 🙂

Giler??

February 10, 2011

Aku suke tgk tatoo kt body jolie ni..tatau napa..takat suke tgk jerlah..aku rsa jolie jer pomwan yg nampak coool bertatoo ni..pomwan lain yg bertatoo aku tgk biasa jer n takde tarikan apa2 pon..maybe kulit jolie yg melepak tu kot yg wat tatoo tu kelihatan unik dan menarik..sekali tgk mcm hapa jer body kne conteng bersepah-sepah…tpi dua kali tgk, aku akan belek setiap satu tatoo n perasaan ingin tau apa maksud di sebalik tatoo2 tu…tpi hampa…satu apa pon aku tak paham setakat nmpk cool jerlaaa…n bila jolie pkai seksis2 n menampakkan tatooo2 dia tu, lagi nmpk cooollllll..hehehehe..aku bukan menyokong tatoo ni tpi sekadar bgi pendapat secara am jerlah…diorg kapir quraish, so boleh laa nk lukis tatooo satu badan pon..tpi bila aku tgk sendri cara pembuatan tatoo tu, secara automatik aku akan ckp GILER!!!

Act, aku suke perhatikan corak n perwatakan org yg bertatoo ni n masa di krabi dlu ya rabbi ramai giler org yg bertatooo!…ada seorg mmt rangge ni penuh giler bertatoo satu badan n nmpk seolah2 dia pkai t-shirt!!..dr jauh nmpk dia mcm pkai bju n bila tgk dekat2 baru aku perasan yg tu adalah tatoo…n pd mlm terakhir aku di krabi, aku sempat tgk seorg budak pomwan baru akil baligh ni dok buat tatoo kt pasar..dia buat kt tengkuk…masa tu aku dok tunggu kwn aku beli brg so sambil2 tu aku pon tgk ler dekat2 cara pembuatan tatoo…budak tu nk tatoo ‘love’ jer…tpi baru org yg buat tatoo tu mesin huruf ‘L’, pomwan tu dh menitik2 air mata tahan sakit…klu tgk dr mimik muka budak tu, aku sendri pon meremang segala bulu lah..dpt rsa camne rsa sakitnya…eeii ngeri mak ok!!..n sambil2 tu aku dok terpk, yg buat penuh satu badan tu tak sakit ker??? baru huruf ‘L’ dh meraung inikan corak2 yg sgt details itu…nauzubillah…

Menipu-Ditipu-Tertipu??

February 10, 2011

Hey u’olsss…mak kembali utk preview seterusnyaaaaaaaaaaaaa…
Malam semalam-semalam-semalammmmmm, mak sempat melayan movie The Tourist..kwn mak ger-ger nk tgk jolie n deep kaedahnya…mak pon ger-ger ngn deep jugok so on laah melayan…ingatkan tak ramai org laa coz this movie dh lama tayang..tpi jangkaan mak silap!…ramai ok org melayan n mak hepi sgt melayan movie tersebut…ekekekeee

Mak terus jump kepada conclusion lah…selepas tgk movie ni, seperti rasa adakah AKU ditipu?? or MEREKA menipu?? or JOLIE ditipu?? itulah persoalan yg berlegar2 dlm pale otak mak ni…

Movie ini berkisar *matilaaa ayat preview* tentang elise seorg perisik yg sentiasa diekori oleh CIA…elise ni dok kne follow ngn CIA sbb diorg nk menjejak Alexander kejadah ntah kerana si Alex ni dh menggelapkan duit bank negara apa ntah…at d same time alex ini pon dikehendaki oleh satu kumpulan samseng yg kene kencing jugok…so kiranya elise ni diekori oleh cia n kumpulan samseng laa…n alex ini berselindung disebalik elise…kiranya bentuk komunikasi antara mereka berdua adalah melalui nota…tpi pergerakkan alex ni sgt licik laa…si elise ni plak senornya seorg agen CIA..tpi ntah camne terjatuh chenta ngn alex n dia berpaling tadah laa..terus kene gantung post dr CIA…

Di pertengahan cerita, si alex ni berselindung di sebalik si deep ni hah utk berkomunikasi dgn elise…deep ni cam ala2 kambing hitam gitu..tak psl2 ngn dia2 sekali terbabit sama..ntah camne, ter’falling in love laa pulok…so at d end, deep tau laa duduk perkara sebenar n bernekad utk menyelamatkan laa elise dr sumo2 ancaman tu…tpi senornya, deep tu lah alex!!…alex tu dia wat plastic surgery, implan suara, gigi dan sumo skali lah yg mana skali pk mcm tak logik! tpi bila dua kali pk, yer logik!!…itu lah yg membuatkan mak persis tipah-tertipu sgt u’ols!!

Endingnya adalah alex pulangkan balik duit yg dia curi tu n terus bwk elise pegi negara mana ntah utk mulakan hidup baru..n elise pon dh digugurkan dr CIA..so alex n elise memulakan lah kehidupan baru mereka spt org biasa..kiranya happy ending laaaaa

Laterbelakang cite ni byk diambil di venice..aiyo, giler chantek!!…elise n deep dok naik perahu/bot jer kehulu kehilir..nk pegi hotel naik perahu..nk pegi majlis tari menari pon naik perahu occay!!..takde adegan kete mewah ker moto ker dlm movie ni..sumo perahu/bot jer..mentang2 venice punya signature is perahu…huhu…n terus lah mak fefeling nk g venice plak lepas ni!!! heeeeeeeeee

Tpi yg paling mak suke dlm movie ni adalah jolie!!! opss mak bukan lesbo occay!!…aiyo body dia giler chantek banget!!..kulit putih melepak..tegap..n bentuk body dia paling mak suke!!..pianggggg!!…cuma mak cam pelik coz jolie ni suke buat tatoo kt badan dia n aku rsa mcm dh penuh badan dia ngn tatoo tpi dlm movie ni, langsung takde tatoo ok!!..sah2 laa edit kan..hehehehe..tpi aku suke tgk lama2 tatoo kt body jolie..aku dok terpk, sayangnya kulit chantek2 pastu pegi conteng2..tpi dh nama kapir quraish kan..hehehe

Bintang: 3.5/5 🙂