Iftar@Bali…WOW!!!

August 23, 2011

Last week, mak sempat ber’iftar dgn rerakan che kiah di Ole-Ole Bali @ Empire Shopping Gallery kt subang nun…plan asal nk ke Chilies tpi disebabkan ada projek serampang byk mata makanya kami berbuka di Bali lah…lepas ni harus bercuti ke Bali lah jawapnya! opsssssssss

Decoration di restorant tu best giler…mmg sgt terasa seolah2 di Bali..siap ada air pancut bagai..sejuk and nyaman jer suasananyer..kerusi and meja sgt selesa..tpi mak agak jeles bila tgk ada org yg dpt duduk kat kusi yg mcm ala2 sofa tu..motip aku xdpt n diorg dpt?? *matilaa statement xpuas ati*…opsss…rupanya sofa tu utk group yg ramai laa…mak ni 4 org jer so dpt kusi selesa tahap standard jerlaa…BUT the food price a lil bit pricey..tpi potion besar hokay!..kitaorg order 2 jer main course utk 4 org makan…then rasanya sgt lah mengagumkan dan mengaum2 dlm perut smpai lah ke subuh..tu dia penangan mknan bali!! hihi…mak rsa worth-it laa price tu untuk ambiance and potion yg gigantic ittew…balik rumah terus timbang berat bdn!! fuhhhhh selamat tak naik..hahahha..klu tak mmg sia2 laa usaha mak sepanjang bulan puasa ni..gigih occay naik turun tangga…smpai tingkat 7 rsa nk mintak bantuan oksigen jer..tpi aku rsa lagi ramai yg sudi bgi bantuan CPR! *matilamekkkk!!…so let’s the pictures talk more 🙂

Vunge!!! Vunge!!

Free ramadhan treat..

cekodok manis+air-rsa serai-campur-rsa cincau-lepas minum-tekak-rasa kembang-eeuuwww 🙂

Bali Trio RM42..

cumi aka sotong goreng tepung+sate lilit+grilled chicken wings+salad+2 jenis sambal+ mayonis..

potion utk 3 org mkn (size perut aku laa)..mabelessss!

Nasi campur RM35..

cumi bakar+rendang ayam+grilled prawn+fish fillet +pecal-xpernah-jumpa+sate lilit+kopok-giler lebar+sambal etc…

terbaekkkkk!!!

All the foods..makan dgn nasi uduk..lupa nk snap!..

tpi sodap aummm-aummmm

Sekian laporan berbuka puasa utk minggu lepas..esok nak mkn sodap lagi!!! nantikann gambar2 yg biasa melelehkan tik-tik-tik air liur anda!!! slrupppppppppppp *sedut balik air liur! hoh 🙂

Advertisements

Jom test POWER!!

June 28, 2011

Jom koang!!!..ayuh kita berlari2 anak di Taman Botani, Shah Alam aka Bukit Cerakah aka Bukit Cahaya Seri Alam sempena Jacob’s Walk of Life…leh jumpa Fafau…tpi klu tak dapat jumpa Fafau, dpt jumpa Cimau ker Cipau pon ok gok!!…ekekekeee ..so ini details information yg akak cimcim cilok dari website Jacob’s..chikidauut!!

Registration closes by : 8 July 2011 OR upon reaching 7,000 participants (whichever comes first)
Date : 17 July 2011 (Sunday)
Venue : Taman Botani Negara, Shah Alam (formerly known as Taman Pertanian Malaysia)
Time : Registration 6am–7.30am
Walk starts 8.30am

For more information, do click HERE.

Jgn lupa register ok!!..gigih laa mak kene bangun pepagi buta demi berlari2 anak sambil mencuci mata …ekekekeee

See u thereeeeeeeeeeeee!!!!

Rejki lagi?

August 9, 2010

Yer…rejki dtg lagi..kali ni rejki perut plak..bos aku belanja..bos aku mmg baik..mudah2an rejki dia semakin murah dan kami pon leh dapat tempias jugok!! heheheee

So di pagi jumaat yg rembang2 kepanasannya, aku  selaku event manager tidak berpencen melaksanakan lah tugasan hakiki dgn sebaik mungkin…risau gak kot2 mknan tak cukup….ada plak yg kuar dr bilik meeting ngn muncung pnjg berjela sbb tak dpt mknan..owh kahsian!!…tpi alhamdullilah, byk ker sikit ker just share sama2…act, aku suke apa2 event melibatkan mkn2 ni..pd aku dgn cara ini dpt merapatkan ukhwah sesama kita..tak kira laa dlm keluarga ker, kwn2 ker atau apa saja..dan xkisah laa ada org sponsor or tong2 sesama sendri…so apa2 saja event mkn2 aku akan cuba utk turut serta…lagipon aku suke mencuba pelbagai jenis mknan n sememangnya tidak syak lagi wajiblaa suke MAKAN jugok!!! kahhhhhhhhhhhhh!!…ok, let’s enjoy the piccas!!!

Bos aku sedang gelak org kaya..kohkohkoh…

Aku: giler lapooooo…

Syuk: sabor lerrrrr…den pon lapooo jugok!!

ekekekekeeeeeeeeee

Muka paan yg teruja giler makan hot wings..

dasar kaki melantak!! ops!!

Kihhhhhhhhhhhhhhh 🙂

**all the pics credit to Cikidong dong dong Cikideng deng deng!!! (tu dia pree promo u’ols!!!)..tpi sayang, kita tiada gambo bsama pulok!! owh!!! **matilaa hempukann!!!