Saya berikrar utk HIDUP LEBIH SIHAT!!

July 21, 2011

Disebabkan kekembangan yg melampau mutakhir ini, makanya haruslah kak cheemah join event2 berbentuk sihat2 ni kan?? dan makanya jugak kak cheemah berjaya berjalan sejauh 6km di Taman Botani last sunday…gigih ok bangun pagi…then kete plak mengeluarkan bunyi menggerunkan msa on-d-way pegi ke sana..dgn terkejar2 takot registration counter tutup plak…tpi sib baik we managed it…tpi sedih laa, xdpt jumpa fafau..haram jadah nk dpt jumpa..org giler ramai!!…so again, lets the pics talk..kak cheemah mlas plak nk story-d-mory ni..ayuhhhhh!!!

Yg ni msa exercise slot..instructor dr Fitness First..

org lain sibuk exercise tpi kak cheemah sibuk mkn biskut..

takot pitam plak tgh berjln nanti..lagipo kak cheemah dh puas menari2 kt gym *opss poyo plak! hihi

Panjang giler org q nk tukar bju kuning kt toilet..

kak cheemah tuko dlm kete jer…settle!! hahahaha

kak cheemah kelihatan sgt bam-bam..owh!!

kak cheemah hampi smpai ke garisan penamat!!!

chaiyuk cheemah!! chaiyukkk!!

Finally, mak mampu u’olsss!!

walau dlm keadaan bam-bam!! opsss

kak cheemah yg ceria krn berjaya menghabiskan cabaran

walaupon montotnya agak berat ketika berjalan…ekekekekee

Goodies of the day

Goodies bag tu hanya diberi kpd sesiapa yg menamatkan cabaran sahaja…byk lagi goodies yg dpt tpi kak cheemah lupa nk snap..semestinya lah dpt biskut jacobs dan biskut itu lah yg kak cheemah gunakan bgi menyokong usaha kak cheemah kembali ke saiz asal!!!…msa nk amik goodies bag tu, giler kne beratur panjangggggggggggggg sgt…kak cheemah selamba potong q walau ada rsa cuak2 sket takot kne sound..hihi..tpi kak cheemah wat muka selamba jer..dgn panasnya…n bila merasakan q kak cheemah tak gerak2 then kak cheemah pon kuar n try skodeng tmpt lain yg boleh dicilok…alhamdullilah, kak cheemah bjaya menyelit walau dlm size bam-bam..size doesnt matter ok!!..yg penting, licik n licin!!..hahahah…lepas dpt goodies bag terus blah cepat2 takot stranded dlm jam..skalinya stranded jugok!!…giler jam n xbgerak langsung..so kak cheemah cuci mata jelaa tgk gelagat manusia..ada tu siap kuar kete n buat susu anak bgai..hihi

Apa yg boleh kak cheemah katanya adalah kaum cino paling ramai join event ni…siap gigih bwk anak kecik bgai..kak cheemah sgt respek…tpi itu bukan penghalang utk bersosial dan beriadah…letak jer anak tu dlm stroller n tolakkkkkkkkkk…lagipon berjalan jer, bukan berlari…harap2 klu kak cheemah ada famili nanti, kak cheemah mampu utk ajak sumo famili members utk join event camni…kak cheemah ni kan sosialite!! ekekekee

Balik tu kak cheemah terus singgah kedai kwn utk mkn nasi plak…siap ngn milo tabur bgai..btambah balik kalori yg telah dibakar..owh!!!..smpai rumah, kak cheemah pengsan!!! sekian!! 🙂

Advertisements

4 Responses to “Saya berikrar utk HIDUP LEBIH SIHAT!!”

  1. isabelle Says:

    fuh…hidup sihat betul la.
    bagusss bagusss.
    mak kalo bab nak join benda2 ni…aiseyy..liat la

  2. apakcikidong Says:

    sihat dan layut.. larikK!! ekkekeek


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: