Bon Odori 2011

July 21, 2011

Kak Cheemah kembaliiiiiiiiiiii !!! *wink*

Kali ni kak cheemah nk cite psl event yg hakak sempat join..maklum laa xde komitmen apa2 skang so bebas terbang bak unggas2 di rimba..tpi kak cheemah ni unggas2 bersize XL!! owh!!..tpi xpe, kak cheemah yakin mampu kembali ke size asal iaitu XS!!! chaiyuk kak cheemah!!! opssss..

Last saturday, kak cheemah berkesempatan pegi ker Bon Odori Festival..kat s.alam ni jer hah…act, dh lama kak cheemah tau psl festival ni tpi asyik miss jer so kali ni kak cheemah tak mau miss lagi..maka merempitsss laa kak cheemah ke Panasonic Sports Complex ptg sabtu lepas demi utk melihat sendri festival ini…giler sepanjang jln penuh kete parking n agak jam laa jugak..memandangkan kak cheemah merempitsss maka terus dpt parking dlm stadium..owh besh giler…ekekekee

Apa yg boleh kak cheemah ceritakan adalah…giler ramai org..esp cina laaa…melayu pon ada gak…n ramai jugak yg berpakaian kimono n yukata…tpi kak cheemah xsempat nk snap gambo sbb ramai sgt org n kak cheemah pkai phone camera jer..rendah diri plak rsa..ekekeke..kt tgh2 stadium tu ada sebuah stage yg dh siap susun segala drum bgai…so org ramai akan menari2 mengelilingi stage tu laaa…then kak cheemah try menjenguk2 kt gerai2 jualan kot2 ada jualan yg best2 or sushi murah2 ker…tpi nan-ado..org sgt pack n xnmpk apa2 melainkan kepala org..hanya nampak banner jer..kak cheemah tingin nk rsa japanese ice-cream tpi dlm hati rsa was2 cz kebanyakkan yg menjualnya adalah org cino..maka kak cheemah sekadar berlegar2 di kawasan jualan dgn hati yg hampa..kesian kak cheemah…

So, just let the pictures talk…

Keadaan di dlm stadium..performance start kul 7pm..

masa ni around 6.++ pm kot..tu pon dh ramai org!

Kawasan gerai² jualan

Hanya mampu snap banner japanese icecream jerlaa..

tak sangka aksi garu montot pon interframe skali…ekekekekee

Kak cheemah tak tunggu smpai performance start pon sbb kepala dh start nyut-nyut-nyuttt *slruuuppp!!* opss!!!..selepas berlegar ala-kadar maka kak cheemah pon pulang laa dgn jiwa yg ala2 puas laa jugok cz dh tgk dgn mata kepala sendri festival ini…tpi yg mengujakan kak cheemah adalah di mana pihak penganjur telah menyediakan berpuluh2 toilet mudah alih compare dgn event2 lain yg kak cheemah pernah pegi…n ada surau lagi u’ols…ada 2 buah khemah yg dijadikan surau..siap ada 3 btg paip utk amik wuduk lagi…kak cheemah sgt respek penganjur sebegini..tidak meminggirkan kemudahan asas walaupon kelompok utama yg hadir bukanlah yg beragama islam..dah yg membuatkan kak cheemah paling hepi adalah kak cheemah dpt 6 kipas tangan spt gambo2 diatas!!!..jadilahhhhh 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: