Bas apakah??

April 26, 2011

BMW pon jadilah…ekekekeee

Lately ni, mak asyik post entry psl jodoh lah, still single lah apalah..koang perasan tak?? ekekekeke…

And arini mak ada chat ngn soang kwn mak pasal jodoh2 ni…so koang hayatilah…ops!..mende ni tiada kaitan antara hidup dan mati yer…ekekekeke

Kwn: jodoh ni mcm bas..klu terlepas satu, kne tunggu yg lain laa..silap2 xdapat yg ada ekon..mcm bas srijaya…hahahah

Aku: hahaha…ala, ekon tu boleh pasang later2..ekkekeke

Kwn: hhahaha…lawak2

Aku: klu nk diibaratkan jodoh mcm bas…ada yg dpt bas mini..ada yg dpt bas double decker..nasib masing2..hehehe

Kwn: mcm aku ni bas apalah??

Aku: ko tu kira bas double decker laa kot..laki ko kje gomen n pangkat tinggi..ekekeke…tpi klu ko dpt datuk, kira ko naik bas VIP coach laa..hahhaa

Kwn: aku selalu gurau ngn laki aku..carik parking pn mcm konsep bas jugak..asyik pilih nk tmpt dekat jaaa, lupakan yg paling 1st jumpe, last2 tak dpt langsung…tak pon dpt yg jauhhhhhhhhh

Aku: hah btol!!..aku setuju!!…so kesimpulan: klu jumpa parking yg mcm agak2 ok, so amik jer…jgn gedix cute tetap nk depan pintu lah apa lah…klu dpt parking jauh, jgn merungut..anggap as exercise…klu dpt parking depan idung, itu bonus…tpi kdg2 xleh gak nmpk jer terus grab!..kne gak wat pertimbangan…kita berhak utk memilih..nk beli baju pon pilih…inikan pilih jodoh…ekekekeke

Kwn: tu la pasal…hahahaha…ikut luck jugak kot..hehehe

…sekian perbualan kosong yg memandai2 wat konsep sendri…hhehee…kdg2 boleh pakai konsep tu tpi apa2 pon serah kepadaNya..hanya Dia tau yg terbaik utk hambaNya 🙂

Advertisements

4 Responses to “Bas apakah??”

  1. alameldin Says:

    jangan naik bas yang eksiden..

  2. jiji Says:

    fuyoo! mj commented!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: