Jatuh chenta??…WOW!!!

February 10, 2011

Yes it is true!!..tidak syak lagik!!…mak skang jatuh chenta ngn LINE DANCING occay…bukan ngn jejantzzzz!! ekekekeee

Line dancing (LD) ni mmg salah satu xtvt kt gym yg mak join tu selain xtvt kecerdasan lain..msa mula2 join gym tu, ada laa join LD ni..tpi pening ok!!..dh ler byk pose berpusing2 mcm menari ballet..yg ajar masa tu cikgu cino..giler kecik n slim kaki dia!!..ngn skrit pendek tingkat2..gedik2 pusing2..hahahha..giler girlish laah!!..aku hanya sempat join half of the session jer…pastu kepeningan n terus lari2 kt treadmill plak…step sgt pening n mak giler tak paham!! owh!!…tpi sejak dua menjak 3 menjak ni..mak aktif balik join sbb skang cikgu baru..n skang mak dh boleh menari zapin lagi!!..tak koang pitam?!..hahahha..tpi lengguk still keras mcm kayu laa..itu mmg tidak dpt diubah…hahahha

Ok, apa itu LD??…

A line dance is choreographed dance with a repeated sequence of steps in which a group of people dance in one or more lines or rows without regard for the sex of the individuals, all facing the same direction, and executing the steps at the same time. Line dancers are not in physical contact with each other.

Yg tu penerangan dr segi bhs wiki..bhs pasar nyer adalah tarian yg ditarikan dlm satu line…asasnya adalah wall..pabila kita berdiri, wall kita adalah kiri-kanan-depan-belakang..bila kita ber’LD, kita xleh ingat wall itu as guide tpi yg penting adalah kita kne hafal step!!..klu kita dok ingat wall, n bila kene start step dr wall yg lain mulalah menggagau!!..hohoho..kiranya bila kita start step 1 di wall depan, n step tersebut berakhir di wall belakang n kemudian kita akan repeat balik step 1 tdi tpi bermula di wall belakang and seterusnya..so tarian itu tadi akan berputar2 iaitu keep repeating the same step but at different wall…ada paham??..sila paham kan sendri lah…hihi

Mak enjoice ber’LD ni..tpi kne focus setiap step…bila kita lari focus jer..mmg pening nk kejo balik n silap2 mmg tak terkejor!..instructor akan ajar step based on wall..wall 1, step cenggini-cenggini..wall 2, step cenggini cenggini dan seterusnya…so secara tak langsung, minda mak ni berrehat laa seketika dr memikirkan masalah pergolakkan di negara arab tu..tpi arab2 ni, kt mana2 pon mmg sentiasa  bermasalah lah..hehe

So bila dh teror n hafal berkaitan konsep wall, step etc..so boleh laa menari LD dgn baik…pastu buat laju2 ikut rentak lagu yg dimainkan..nampak cantik n seolah2 kita menari laa…lengguk badan n tangan bagai2 kira mcm make-up laa utk mencantikkan tarian yg ditarikan..mcm mak ni, main redah jer goyang tangan n badan ikut suke..klu org lain tgk mmg pelik laa..hehehe..tpi takpelah janji berpeluh n release stress..itulah rahsia kerampingan n kemudaan mak selama ini!! **larikkkkkkkk!!

Pada mak, ini salah satu perkara yg mak apply dr apa yg mak minat..yes, i love music!!…secara tak langsung bila dgr music tu, mak lebih semangat utk menari dan beraksi! ops!!…antara lagu2 yg dh sempat mak belajar spt lagu ct nurhaliza-seri balas, lunaman – lunagirl, keisha-tik tok, lagu tagalog, diana king-shy guy, lagu lama zaman p.ramlee yg mak tak ingat tajuknya..tau nyanyi jer.. ‘sejakku terkenang padamu..fikiran ku sering terganggu..hanya kekanda blablaaa‘…and bbrp lagu lain yg mak tau nyanyi tpi tatau sapa nyanyi n tajuk apa..mak punya favorite kan suke melalak!!…ekekekeee

Tpi dh sonok2 bergoyangan tu, line kne jaga!!..apalah gunanya dinamakan LD sekiranya line ntah kemana..tpi mcm mak ni, selalu bila abih jer lagu, ntah mana2 line mak masuk..hohoho..yelah dok berpusing2 spt princess mana lah tak smpai ke timur tengah mak berputar2..hahahhaa…so bila kne remind ngn instructor sruh jga line, baru laa jga langkah tu supaya tak over step n takde lah menari smpai ke madinah!! hohohohoho….:)

Advertisements

2 Responses to “Jatuh chenta??…WOW!!!”


  1. dah ko memang jantan memang mana leh menari.. kekekekekeke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: