Girang si Kongkang?

August 18, 2010

Kongkang yg girang!!..hahahaha

Ini aku punya short vacation..buat pengganti hajat yg tak kesampaian ke B…cuti2 mesia itu mmg beshhh!!! ekekekeke

Kali ni aku mara ker Genting Highlands…hahahaa..walaupon aku org sini tpi sepanjang usia dh nk masuk sedekad ni, haram aku pernah smpai ker sana…ekekekeee…so bila ada peluang ni aku rembat laa..aku beli pakej kt matta fair bulan mac lepas…harga 1 bilik + breakfast for 2 for 1 night = RM45…ok laa kan..tu yg aku ger2 nk pegi…aku rsa genting tu biasa jerlaa…byk sgt kos yg perlu dikeluarkan…aku rsa tu jerlaa kali pertama n terakhir aku dtg kot…hati aku xder rsa nk dtg lagi…mandi air terjun lagi best dowh! hohohoho…ok let me share a little bit my experience over there =)

Pengangkutan ~ Disebabkan aku ni backpackers yg tegar so aku prefer naik public transport laa…aku plan utk naik bas dr kl sentral ke genting..aku smpai kl sentral kul 10.10am gitu n plan nk amik bas ke genting kul 11am..tpi malang, tiket sudah habis dijual..kul 2pm baru start jual balik..demn laa!! jadah aku nk melangut lama2 kt kl sentral…last2 aku amik teksi which cost rm25 pp..merasa naik mpv ngn tourist2 dr italy…hohohoho..masa balik pon pagi2 lepas breakfast terus aku berlari2 anak ker terminal bus utk beli tiket…plan nk balik kul 1pm tpi tiket abih!! owh!!..last2 takde pilihan so aku beli laa tiket kul 11am..siot laaa..tak dpt nk main lama2 kat indoor park..sob sob

Hotel ~ Aku stay kat First World Hotel…tgk kat lobby sikit punya grand!! rsa mcm org kaya seketika…aku tunggu dlm sejam utk smpai no giliran aku…n around 1pm dh leh check-in..lucky me…sepatutnya check-in kul 3pm…bila masuk bilik bru sedar brapa bilangan bintang sebenar di hotel tu..punya laa kocik smpai nk carik ruang utk solat pn payah..kepit2 n selit2 jerlah..tpi bila pk harga yg aku bayar so ok lah…sib baik mak cepat sedar diri u’ols!!..hihihi…lepas siap2 urus apa yg patut, terus aku berlari ala2 amazing race menuju ke outdoor park!!! dan pengembaraan pon bmula..yehaaaaaaaaaaaaaa!!!

Outdoor park ~ Harga tiketnya adalah rm35..tpi aku beli sekali ngn tiket utk enter flying coster so total rm46..dpt murah sket klu beli pakej…mana permainan yg ala2 signature tu mmg akan dikenekan caj lain..giler cekik darah kan??…tpi sib baik utk outdoor park ni hanya flying coster tu jer signature game..huhu…aku dpt pengalaman paling tak sangka laa msa kt outdoor park tu…smpai skang aku masih tak caya…ok nnt aku cite satu persatu…n terus aku nekad xmoo try lagi menatang2 tu semua..it’s really crazyyyy to d maxxxx!!! tobat mak tobatttttttttt!!

Mula2 aku enter flying coster…aku kne panjat mesin/alat tu n kemudian aku diletakkan dlm kedudukan meniarap..seolah2 mcm nk terbang!!! mmg giler mak terbang ok!!!! aku rsa smpai sakit tekak ni menjerit2…giler vavis punya takot ngn corner baring ya amat n curaman2 yg menggelegakkan kepala otak gue!! owhhh!!!…lepas turun tu rsa mcm mimpi plak…tpi xtvt harus diteruskan…punya laaa giler ramai org..sumo game kene beratur..n ramai giler tourist from middle east..bjubah hitam bagai n naik/panjat sumo game yg ada…jgn tak percaya!!!…jubah bukan penghalang!!!..hihi…lepas tu aku naik roller coster…tu pon giler jugok…ahh sumo game pon giler lah tpi ada satu game ni yg aku btol2 cuak dr mula aku pandang n tanpa di sangka2 aku dh duduk pon kt kusi permainan itu which is space shoottt!!! ni game paling giler aku rsa!!!…act, aku ni seorg yg gayat dgn ketinggian…ekekekee..pecah lobang!! hahhaaa…tpi sbb dh byr,pasrah jerlaaaa…masa tgh q mcm ubat nyamuk tu sakan aku gelakkan org lain…mcm2 face expression aku tgk..hihii..bila kne time aku hah rasain!!!…masa otw dibawa dr bwh naik ke atas puncak, aku xberani bukak mata..giler pejam rapat2…kt puncak tu nmpk satu genting ok!!! bapak giler vavis punya tinggi!!! tinggi mcm ala2 menara kl ok!!!!…masa mesin tu bgerak ke bawah dgn kelajuan bak halilintar, aku rsa mcm nk mati!!…seatbelt, kusi n apa pon sumo dh xrasa…melayang2 mcm nk terjun tiruk masuk dlm lombong tpi molot still tjerit2 smpai nk pecah halkum!!..ops mak ada halkum u’ols!! hahaha…sobat mak sobatttttttt!!!

Tu lah space shoot yg menggilakan aku….

Senang cite mmg worth-it laa aku g outdoor park tu cz aku main sumo games…mmg bersih aku sapu…aku blah around 7pm cz park tu tutup around 6.30pm…as we know, genting adalah tempat utk org bjudi..tpi diorg bjudi di casino aka Star World…tpi rupanya2 unsur2 pjudian ada di mana2 saja…kat outdoor park tu byk stall utk kita main tikam2…klu sekali pk mcm ada unsur2 pjudian gak…aku pon try sama..ops!!…aku try pancing itik, balik bola dlm besen n baling duit dlm piring tpi haremmm nk kene..haish..jeles plak tgk org lain dpt jumbo prize n bwk balik bear yg besar2 gajah…sib baik laa aku agak sedar diri klu xsedar mau byk kot aku berhabis duit sbb nk cuba n cuba n cuba dimana dlm xsedar aku terlibat dlm mende2 yg xelok..ops!! nauzubillah…

Tempat mkn ~ Nasib baik b4 enter outdoor park tu aku just mkn roti seketul..nk kejar masa punya psl smpai sanggup xmkn lunch..tpi ada baiknya cz aku xder laa muntah lepas main sumo game2 giler tu…ada org muntah tau..ops! aku rsa klu aku kenyang myb muntah jugok..huhuhuuu…lepas sonok berjimba2 di outdoor park so aku pon g ler dinner…food price di genting tu giler punya mahal..air mineral 500ml yg bharga rm1 di sini tpi bharga rm2.50 di sana..sib msa breakfast utk hari kedua aku di sana include skali dlm pakej…tips, sila bgun pagi2…aku trun ke cafetaria around 7.3oam..tu pon dh ramai org…foodnya biasa2 jer..boleh laa nk alas tekak…kemudian aku balik ke bilik n siap2 utk ke indoor park pula…

Indoor park ~ Disebabkan bas balik adalah kul 11pm so aku xdpt nk enjoy sgt indoor park…sempat main 2 games jer..tu pon giler bodo punya game..naik train katun2!!..hahhaha…ooo lupa nk cite..tiket utk indoor park ni berharga rm26 n aku rsa giler tak worth-it!!!…myb aku ni dh kategori remaja akhir zaman tu psl rsa camtu..tpi pd mereka2 yg ada anak kecil, worth-it laa kot..game2 dlm indoor park tu lebih sesuai utk mereka yg mpunyai anak2 kecil..mna2 game yg best sumo kne byr asing…selepas frust naik train bbentuk  katun naga yg jln terhenjut2 sambil diiringi lagu ala2 christmas, aku decide utk g masuk rumah hantu…yg ni kne byr asing which cost rm22…aku xpernah masuk mna2 rumah hantu seumur hidup ku..hahhaha…tpi rumah antu kt genting ni kelakar sket..aku xtakot pon..ekekekeee…kami diberikan spek 3d which pd aku menyusahkan jer cz xnmpk clear..aku xpakai pon…n aku tatau apa motif spek 3d tu…bila time kne sergah ngn hantu2 tu, sket aku xcuak sbb aku dh tgk dekat2 antu tu msa baru2 smpai…kwn aku jer laa tjerit2..mak cool jer!! hahahhaa…tpi rumah antu tu tak menakutkan pon..hahhahaha

Tu dia mak plak yg cekik hantu!!..hahahhaa

Kemudian, kami pon berlari2 anak2 utk check-out n menuju ke bas…sayonara genting!!! mak xkan datang lagi….kat genting byk HANTU!!! hohohohohh

Otw balik tu, aku rsa xselesa dlm bas…perut aku dh mengeras..kepala sudah start mengeluarkan bintang2 blink blink…smpai di kl sentral aku muntah!!…hahahhaa…pekena asam baru ok…smpai jer ke rumah aku flat smpai ke mlm!!!..sekian 🙂

Advertisements

4 Responses to “Girang si Kongkang?”

  1. cikidong Says:

    baru ku tau kau ada halkum…

  2. cmacun Says:

    KAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: