i’loike Green!!!

May 24, 2010

Cute kan warna hijau Shrek ni??? ekekekkeee…owh abg hijau!! ops!! hahahaha… =)

Spt biasa, xtvt hujung minggu diteruskan dengan melayan movie2 yg terhangat di pasaran sambil mengkayakan org2 kafir quraish! hohohooh…kali ni aku layan Shrek lah plak sementelah tgh hot ni…lagipon xder movie hot lain yg boleh dilayan…kali ni aku layan 3D…owh besh banget gittewww!!! rsa mcm leh capai jer stp objek yg terpapar di skrin…mula2 tak brapa nk gelak terbahak2 sgt…gelak lite2 jer…30% lagi nk abih bru gelak guling2!! yg spoilnya, ada plak sekor mamat sesat bdengkur tak hingat!!..bila semua org senyap sunyi focus, maka kedengaran laa dengkuran yg maha dasat itu!!…laki sapa laa tu..isk..iskkk…tpi sib baik tak lama…bila kitaorg pulun gelak beramai2, pastu dh xdgr dh dengkuran maha dasat itu..rsa tercabar agaknya! hahahahaha….

Act, aku bukanlah peminat cite katun…tpi sejak kwn aku si lembut tu ajak aku layan katun n rsa mcm ‘eh besh gak katun ni..ekekekee‘…maka dari situ, mak pon start laa jatuh chenta ngn katun u’ols…kiranya, tanpa katun, hidupku gersang dan sengsara!! gitteww!!  hahahaahha…

Aku tak pernah layan cite Shrek b4 ni..just kumpul2 patung2 shrek hasil pembelian happy meals di McD ado lah..hihi…mula2 risau gak kot2 tak paham nnt..tpi mak ni jenis melayan jer apa jua movie yg disogokkan…cuma klu layan di waktu mlm, sure aku plak ganti post mmt tu wat dengkuran terhebat!..hiks…tpi ok jer citenyer..semua org boleh layan…aku yg xpernah layan pon boleh enjoy..citenya mengisahkan psl shrek yg bosan dgn rutin kehidupan barunya…shrek ada 3 anak u’ols..cute2 banget!!..n shrek feeling2 alangkah beshnya klu dia dpt kembali ker kehidupan lama..bebas wat apa saja..dlm erti kata lain, shrek ni xreti bsyukur laa ngn apa yg dia ada..dh katun kan, perlukah ada perasaan bersyukur?? katun yg giler  or ko atau aku yg giler? ops!!

N dgn tidak semena2 shrek ter’sign perjanjian dgn ahli sihir psl kehidupan..lepas jer shrek sign, terus dia kene sumpah n kehidupan dia bertukar ke kehidupan asal…mula2 dia enjoy tpi lama2 dia rindu ngn anak2 n wife dia…n dia mula menyesal…semua kehidupan dia di rampas oleh ahli sihir itu..aku xtau nama ahli sihir tu..tpi start ngn huruf R..raja lawak agaknya!..hihi..tpi ahli sihir tu mmg lawok…dia suka pose ngn wig..cth, klu dia tgh marah, dia akan request angry wig (kala merah u’ols!)..klu dia tgh nk adili seseorg, dia akan pose ngn justice wig(wig yg hakim selalu pkai kala putih tu)…cute n lawak bangat!! n paling cute adalah watak kucing pkai boot tu..mak tatau nama apa..booties agaknya!!! cute sgtttt!!! *brapa kali dh aku ulang word cute tu?*…cutee giler masa dia pose2 mintak maap..dh ler bulu gebu, body montok + mata besar..perghhh!!! *matilaa imaginasi ke lain!…ops!!!

Sumpahan itu hanya boleh dipecahkan bila shrek true love kiss ngn fiona..tpi masalahnya fiona, tak ingat yg shrek tu husband dia…n mcm2 cara laa shrek buat supaya fiona ingat balik kt shrek..n last2 fiona ingat n diorg kiss n segalanya kembali seperti biasa…so hepi ending lah…tujerlaa citenya..katun yer pon..

Morale of the story ~ sentiasa bersyukur dgn apa yg kita ada…mmg kita susah utk terima perubahan..cth dr kehidupan single ke kehidupan berkeluarga..time single, xder apa nk kisah..xpayah nk commit apa2..xpayah nk jga hati dan perasaan org lain..layan hati n perasaan sendri jer..wat apa yg kita suka tpi bila kita move kpd kehidupan bekeluarga, byk mende yg kita terpaksa korbankan…hati, perasaan, masa etc…tpi itulah pengorbanan kita pd org2 yg kita syg…dlm perhubungan, kita dituntut lebih byk memberi dari menerima…itulah makna ikhlas dlm perhubungan..senang cite, what u give..u get back! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: