wohoooo!!

March 23, 2010

Baru2 ni aku ‘dianugerahkan’ sebijik netbook spt gambo di bawah yg berjenama HP…cool main kepit2 kat ketiak jer…size kecik mcm buku tulis..rasa nk campak2 pon ado sbb ringan sgt..tpi syg wooo..bukan senang nk dpt ‘anugerah’…hihihiii…mula2 bila tgk spec mcm xbesh (ram 1GB jer) so aku plan nk tambah laa tpi bila dpt in reality ???..haram aku leh godek2 hardware menatang ni melainkan aku kene bukak kat keyboard part bagai..haih..maka pakai jer laa dlm rela pasrah gituuu…tpi setakat ni performance masih dlm rentak yg aku leh terima…cuma ada sket limitation..tpi xper laaa..janji leh main games atas perut sambil baring2..hohohohoo…cuma netbook bernama cimcim ini agak comot n tak smart langsung rupenya krn permukaannya yg glossy2 gitu…byk sgt finger print kaedahnya! owh!

Nie aku nk cite something yg interesting kt cimcim…ada satu software nama ‘HP cloud’..mula2 aku muskil adakah software ni ada kaitan ngn cloud computing (btw, aku tgh wat research psl cloud computing..nnt aku cite details) atau sekadar nama jer???..aku try klik2 n taraaaaaaaaa…skang aku sudah mpunyai cloud storage!! wohoooo!!! tpi 2GB jer laa sbb aku amik yg pree jer…hohoho..klu nk smpai 500GB pon leh tpi kne byr montly fee laa..boleh refer kat sini

So ini adalah interface cloud storage aku…tpi kat pc opis aku access pkai browser…kat cimcim aku create virtual space..tpi content dua2 sama..sumo file sync dari zuma server…hohoho…so pasni xyah dh usung2 external hdisk or apa2 drive…access through cloud jer..n yg lagi besh, google bagi features yg membolehkan kita up kan lagi space..tadi aku bru dpt black belt n akaun space aku ditambah sebyk 3GB..cool kan?? 🙂

Tpi aku xpasti service ni hanya utk pengguna2 HP or open to everybody…tpi aku rsa adalaa provider lain..koang google laa sendri..hohohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: