Frust?

February 15, 2010

Heheheeeeee…cute kan gambo monyet tgh frust kat atas nun??? camtu ler agaknya muka kita kalau frust..heheheheeee

Setiap dari kita ada impian…mcm2….nak ada rumah besar, kete besar, bini besar, bini lawo or laki encem, duit byk, bini byk..ops! hehehhe…tpi klu tak dapat, owh alangkah frustnya…ada tu smpai frust menonggek! haih, nasib badan…tak dapat capai apa yg kita idamkan….

Tpi perlu ker kita frust smpai menonggek??? Adakah apa yg kita rasa/fikir sesuatu yg kita nak itu adakah yg terbaik utk kita?? kdg2 tu kita jer rsa tpi hakikat sebenarnya adalah tidak…cth(utk org2 single shj): kdg2 kita rsa dh jumpo seseorg yg sesuai dgn kita…ada ciri2 yg kita kehendaki tpi bila kita dekat, dia lari…mcm burung merpati plak…ekekekkeeee…ada tu, mcm2 dugaan yg menimpa…dugaan ni ada 2 jenis, mungkin petunjuk dan mungkin juga ujian…ikutkan ati rsa gerammmmm jer….kenapalah susah sgt nk dapat..pdhal depan mata jer…

Tapi hakikatnya, tak semua yg kita rsa terbaik itu adalah terbaik sebenarnya…apa2pun, kita kene belajar terima hakikat…mmg sakit nk terima hakikat…sakit sgt sakitttttt…hanya allah shj yg tau apa yg terbaik utk kita…kita hanya mampu berusaha+bdoa and tawakal…klu sekiranya perkara itu adalah yg terbaik utk kita, maka mohon pd allah semoga permudahkannya…tpi klu sebaliknya, mohon pd allah ganti dgn perkara lain yg sama terbaiknya….ingat! perancangan allah itu adalah sebaik2 perancangan…mungkin skang kita sukar nk terima tpi pd masa hadapan koang akan realized apa yg terjadi itu sgt besar hikmahnya…itulah realiti kehidupan…tpi jgn serah bulat2..usaha dlu….klu jumpo ngn awek/balak yg mantops2, jgn cepat rsa rendah diri…try dlu ayat, manatau rejki atau mungkin itu jodoh koang…merasa dpt kapel mantops!..koang gak yg untung!…hahhahahaa….

Apa2pon usaha dlu ok! jgn suka wat andaian sendiri…tak cuba, tak tahu…tak kisah lah dlm apa jua perkara…kita kene cuba dulu n bru tau hasilnya apa…pd aku, klu kita bserah bulat2 seolah2 kita mati sebelom berjuang…nak dapat result, diri sendri kene usaha dlu…result tak kan dapat dizahirkan sekiranya tiada tindakan yg dilakukan…mcm perut kita takkan rsa kenyang klu kita sendri tak usaha utk suap mknan ke mulut kita…gituh aku wat perumpamaan…hiks!

Whatever it is, life must goes on! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: