Guilty?

November 24, 2009

Pernah tak koang berasa dlm situasi ‘ditelan mati mak, diluah mati bapak?’….terpaksa jdi org tengah utk selesaikan masalah org lain…pasti pernah bukan…ikut ati malas nk fikir n layan tpi at the end still kene decide jugak..lari dari masalah bukanlah satu penyelesaian yg terbaik…nak tak nak kene hadapi..

Jdi sekiranya koang semua ter’berhadapan ngn situasi yg mcm siot itu maka cuba praktik kan 3 soalan kepada pencetus2 situasi tersebut…

1. How do you feel?

2. What do you want to do?

3. Do what you think is right

Lepas koang ajukan soalan2 diatas, maka koang pegi lah main jauh2 n senyap..biarkan pelakon2 utama itu decide apa kesudahannya cite samarinda yg mereka lakonkan itu…bdiam diri bukan lah satu solution yg terbaik..kang silap2 jdi kambing hitam mcm aku!!…aku cuba utk tidak masuk campur dgn mdiamkan diri n tidak bpihak pd sapa2 n biarkan mereka menyelesaikan masalah diorg sendri tpi last2 aku lak jdi kambing hitam..siott tul!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: