Owh..sedihnya!!

September 8, 2009

setem

Last week aku baca psl movie Setem yg kurang mendapat sambutan..haih…cite ni best ok!!! tpi psl tak dapat sambutan?? isk..rugi sgt!! aku bukan lah nk promote lebeh2 n aku paham org mesia ada 1 pemikiran yg mcm kolot sket..’sorry ok i x tgk malay movie..yucks!!!‘…hehhee..aku dlu pon pernah berfikiran sebegitu sbb malay movie di mesia ni mmg drag me to the hell lah..rsa nk bunuh diri jer kala menontonnya…tpi tidak semua malay movie tu mcm tu rupenya…aku start tukar my skeptikal mind after i watched Cinta movie..very melancholic movie..tpi xder laa smpai lentuk2 leleh bagai…movie2 by khabir bhatia(KB) is totally awesome!!!…aku follow start dari Cinta, Sepi and the latest one is Setem…movie yg tayang kt tv pon not bad such as Kekasih ku Seru, Nurkasih (tak tgk g) n the latest is Tower 13 (pon tak sempat tgk gak)..

Aku suka movie2 karya KB coz i luv his sinematografi very much!!…klu ikutkan ala2 iklan komersil tpi ada something yg mcm aku terpegun tgk hasil idea sinematografi nya dlm stp movie2 beliau…n masa decide nk layan Setem ker idok, aku dok terpk mcm mana KB nk olah his signature movie  inside humor movies??…musti mcm skema katak hasilnya tpi jangkaan aku sama sekali meleset yer…haih, sedihnya this movie tak dpt untung byk..KB menyatakan yg virus H1N1 adalah di antara penyebab this movie kurang dpt sambutan…ada btol nyer gk..pity him 😦

Conclusion => tidak semua malay movie mcm sampah…n aku pon nk racun koang yg movie2 KB ni lain dr typical malay movie…and pengarah giler lain yg aku setia polow adalah Yasmin Ahmad n Afdlin Shauki…afdlin ni sgt laa sengal..smlm aku layan cite Spontan kt utube..giler terkekek2 gelak soang2 dlm bilik..musti mak aku ckp aku giler…and yasmin too…nk tgk movie by yasmin mmg tiada lagilah..so aku layan 15films jelah utk menghayati hasil kerja tangan terakhir dari beliau..apa2 pon, this movie sgt laa 1 Mesia..gituh aku pose2 rakyat mesia yg setia.. kuikui 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: