Tadaaaaaaaaa

February 2, 2013

Gilossss arrrr! Dh kategori karat seluruh permukaan blog mak ni!!! Tpi jgn risau, mak sudah kembali and mak akan bayar segala hutang-piutang mak ngn blog ni!!! Nntkan saja!! *matilaaa semangat hot2 chicken shit! Hohooo

So, dlm tempoh pertapaan mak selama ni, xtvt berjln tetap diteruskan…so, here i list down several places that i went during my pertapaan session…mak akan hapdet satu persatu…janji pasti ditepati hokay!

2011
1. Bukit Tinggi, Pahang
2. Pulau Mabul, Sabah

2012
1. Ho Chi Minh, Vietnam
2. Guilin, China

Bgi penjenamaan semula blog ni, mak akan lebin fokus entri yg berkaitan dgn pelancongan…rsanya itu lebih menarik utk dikongsi bersama…secara tak lansung, koang leh dpt informasi jugak…ala2 konsep amal jariah gittew! Hihihjiii

So, stay tunedddddddd dudessss!!🙂

I’m B.A.C.K!! :)

July 11, 2012

Iftar@Bali…WOW!!!

August 23, 2011

Last week, mak sempat ber’iftar dgn rerakan che kiah di Ole-Ole Bali @ Empire Shopping Gallery kt subang nun…plan asal nk ke Chilies tpi disebabkan ada projek serampang byk mata makanya kami berbuka di Bali lah…lepas ni harus bercuti ke Bali lah jawapnya! opsssssssss

Decoration di restorant tu best giler…mmg sgt terasa seolah2 di Bali..siap ada air pancut bagai..sejuk and nyaman jer suasananyer..kerusi and meja sgt selesa..tpi mak agak jeles bila tgk ada org yg dpt duduk kat kusi yg mcm ala2 sofa tu..motip aku xdpt n diorg dpt?? *matilaa statement xpuas ati*…opsss…rupanya sofa tu utk group yg ramai laa…mak ni 4 org jer so dpt kusi selesa tahap standard jerlaa…BUT the food price a lil bit pricey..tpi potion besar hokay!..kitaorg order 2 jer main course utk 4 org makan…then rasanya sgt lah mengagumkan dan mengaum2 dlm perut smpai lah ke subuh..tu dia penangan mknan bali!! hihi…mak rsa worth-it laa price tu untuk ambiance and potion yg gigantic ittew…balik rumah terus timbang berat bdn!! fuhhhhh selamat tak naik..hahahha..klu tak mmg sia2 laa usaha mak sepanjang bulan puasa ni..gigih occay naik turun tangga…smpai tingkat 7 rsa nk mintak bantuan oksigen jer..tpi aku rsa lagi ramai yg sudi bgi bantuan CPR! *matilamekkkk!!…so let’s the pictures talk more🙂

Vunge!!! Vunge!!

Free ramadhan treat..

cekodok manis+air-rsa serai-campur-rsa cincau-lepas minum-tekak-rasa kembang-eeuuwww🙂

Bali Trio RM42..

cumi aka sotong goreng tepung+sate lilit+grilled chicken wings+salad+2 jenis sambal+ mayonis..

potion utk 3 org mkn (size perut aku laa)..mabelessss!

Nasi campur RM35..

cumi bakar+rendang ayam+grilled prawn+fish fillet +pecal-xpernah-jumpa+sate lilit+kopok-giler lebar+sambal etc…

terbaekkkkk!!!

All the foods..makan dgn nasi uduk..lupa nk snap!..

tpi sodap aummm-aummmm

Sekian laporan berbuka puasa utk minggu lepas..esok nak mkn sodap lagi!!! nantikann gambar2 yg biasa melelehkan tik-tik-tik air liur anda!!! slrupppppppppppp *sedut balik air liur! hoh🙂

Inspirasi Sanubari

August 5, 2011

*terus mak pose persis ustazah pilihan!! *matilamekkkkk!!!

Semakin hari, hati rsa semakin lara…lara angkara frust kpd 1,2 perkara…tpi haruskah terus dilayan perasaan lara itu??

Alhamdullilah, akhirnya aku bertemu dengan sesuatu yg mampu mengubat rasa lara itu…aku tak mahu terus rasa lara-melaraaaaaa…

Semalam, aku dok layan secara marathon ceramah Islam Itu Indah by Prof. Dr. Muhaya…ni pon tak abih layan lagi…sgt byk tajuk2 yg menarik n aku siap repeat 2,3x…sgt menjana minda +ve…dan buat aku kembali FOKUS kepada apa matlamat hidup yg sebenar-benarnya aku carik selama ini…

So i would like to share it will all of u…just click here ….ada byk tajuk lain by another penceramah..aku pon xsempat habis layan kesemuanya..bila dh layan tu, mmg xleh nk buat apa..buat hati tersentuh dan terus memikirkan kekurangan diri sendri…tpi tiada yg mustahil..semua benda boleh berubah cuma manusia ini degil sikit…tpi aku xnk dh degil2 ni..xkemana pon…hidup pandang kehadapan, bukan kebelakang…aku nk jdi org baik…baik luaran mahupun dalaman…hiks

Harap2 dpt pulun dengar sumo tajuk sepanjang bulan puasa ni

*matilaaa xwat keje jawapnya!!

Hidup bukan sekadar utk diri sendiri..tpi hidup lebih bermakna sekiranya kita mampu membantu org lain…so sebelum nk bantu org lain, diri sendri harus KUAT dahulu…so, selamat datang cas +ve!!!!🙂

Disebabkan kekembangan yg melampau mutakhir ini, makanya haruslah kak cheemah join event2 berbentuk sihat2 ni kan?? dan makanya jugak kak cheemah berjaya berjalan sejauh 6km di Taman Botani last sunday…gigih ok bangun pagi…then kete plak mengeluarkan bunyi menggerunkan msa on-d-way pegi ke sana..dgn terkejar2 takot registration counter tutup plak…tpi sib baik we managed it…tpi sedih laa, xdpt jumpa fafau..haram jadah nk dpt jumpa..org giler ramai!!…so again, lets the pics talk..kak cheemah mlas plak nk story-d-mory ni..ayuhhhhh!!!

Yg ni msa exercise slot..instructor dr Fitness First..

org lain sibuk exercise tpi kak cheemah sibuk mkn biskut..

takot pitam plak tgh berjln nanti..lagipo kak cheemah dh puas menari2 kt gym *opss poyo plak! hihi

Panjang giler org q nk tukar bju kuning kt toilet..

kak cheemah tuko dlm kete jer…settle!! hahahaha

kak cheemah kelihatan sgt bam-bam..owh!!

kak cheemah hampi smpai ke garisan penamat!!!

chaiyuk cheemah!! chaiyukkk!!

Finally, mak mampu u’olsss!!

walau dlm keadaan bam-bam!! opsss

kak cheemah yg ceria krn berjaya menghabiskan cabaran

walaupon montotnya agak berat ketika berjalan…ekekekekee

Goodies of the day

Goodies bag tu hanya diberi kpd sesiapa yg menamatkan cabaran sahaja…byk lagi goodies yg dpt tpi kak cheemah lupa nk snap..semestinya lah dpt biskut jacobs dan biskut itu lah yg kak cheemah gunakan bgi menyokong usaha kak cheemah kembali ke saiz asal!!!…msa nk amik goodies bag tu, giler kne beratur panjangggggggggggggg sgt…kak cheemah selamba potong q walau ada rsa cuak2 sket takot kne sound..hihi..tpi kak cheemah wat muka selamba jer..dgn panasnya…n bila merasakan q kak cheemah tak gerak2 then kak cheemah pon kuar n try skodeng tmpt lain yg boleh dicilok…alhamdullilah, kak cheemah bjaya menyelit walau dlm size bam-bam..size doesnt matter ok!!..yg penting, licik n licin!!..hahahah…lepas dpt goodies bag terus blah cepat2 takot stranded dlm jam..skalinya stranded jugok!!…giler jam n xbgerak langsung..so kak cheemah cuci mata jelaa tgk gelagat manusia..ada tu siap kuar kete n buat susu anak bgai..hihi

Apa yg boleh kak cheemah katanya adalah kaum cino paling ramai join event ni…siap gigih bwk anak kecik bgai..kak cheemah sgt respek…tpi itu bukan penghalang utk bersosial dan beriadah…letak jer anak tu dlm stroller n tolakkkkkkkkkk…lagipon berjalan jer, bukan berlari…harap2 klu kak cheemah ada famili nanti, kak cheemah mampu utk ajak sumo famili members utk join event camni…kak cheemah ni kan sosialite!! ekekekee

Balik tu kak cheemah terus singgah kedai kwn utk mkn nasi plak…siap ngn milo tabur bgai..btambah balik kalori yg telah dibakar..owh!!!..smpai rumah, kak cheemah pengsan!!! sekian!!🙂

Bon Odori 2011

July 21, 2011

Kak Cheemah kembaliiiiiiiiiiii !!! *wink*

Kali ni kak cheemah nk cite psl event yg hakak sempat join..maklum laa xde komitmen apa2 skang so bebas terbang bak unggas2 di rimba..tpi kak cheemah ni unggas2 bersize XL!! owh!!..tpi xpe, kak cheemah yakin mampu kembali ke size asal iaitu XS!!! chaiyuk kak cheemah!!! opssss..

Last saturday, kak cheemah berkesempatan pegi ker Bon Odori Festival..kat s.alam ni jer hah…act, dh lama kak cheemah tau psl festival ni tpi asyik miss jer so kali ni kak cheemah tak mau miss lagi..maka merempitsss laa kak cheemah ke Panasonic Sports Complex ptg sabtu lepas demi utk melihat sendri festival ini…giler sepanjang jln penuh kete parking n agak jam laa jugak..memandangkan kak cheemah merempitsss maka terus dpt parking dlm stadium..owh besh giler…ekekekee

Apa yg boleh kak cheemah ceritakan adalah…giler ramai org..esp cina laaa…melayu pon ada gak…n ramai jugak yg berpakaian kimono n yukata…tpi kak cheemah xsempat nk snap gambo sbb ramai sgt org n kak cheemah pkai phone camera jer..rendah diri plak rsa..ekekeke..kt tgh2 stadium tu ada sebuah stage yg dh siap susun segala drum bgai…so org ramai akan menari2 mengelilingi stage tu laaa…then kak cheemah try menjenguk2 kt gerai2 jualan kot2 ada jualan yg best2 or sushi murah2 ker…tpi nan-ado..org sgt pack n xnmpk apa2 melainkan kepala org..hanya nampak banner jer..kak cheemah tingin nk rsa japanese ice-cream tpi dlm hati rsa was2 cz kebanyakkan yg menjualnya adalah org cino..maka kak cheemah sekadar berlegar2 di kawasan jualan dgn hati yg hampa..kesian kak cheemah…

So, just let the pictures talk…

Keadaan di dlm stadium..performance start kul 7pm..

masa ni around 6.++ pm kot..tu pon dh ramai org!

Kawasan gerai² jualan

Hanya mampu snap banner japanese icecream jerlaa..

tak sangka aksi garu montot pon interframe skali…ekekekekee

Kak cheemah tak tunggu smpai performance start pon sbb kepala dh start nyut-nyut-nyuttt *slruuuppp!!* opss!!!..selepas berlegar ala-kadar maka kak cheemah pon pulang laa dgn jiwa yg ala2 puas laa jugok cz dh tgk dgn mata kepala sendri festival ini…tpi yg mengujakan kak cheemah adalah di mana pihak penganjur telah menyediakan berpuluh2 toilet mudah alih compare dgn event2 lain yg kak cheemah pernah pegi…n ada surau lagi u’ols…ada 2 buah khemah yg dijadikan surau..siap ada 3 btg paip utk amik wuduk lagi…kak cheemah sgt respek penganjur sebegini..tidak meminggirkan kemudahan asas walaupon kelompok utama yg hadir bukanlah yg beragama islam..dah yg membuatkan kak cheemah paling hepi adalah kak cheemah dpt 6 kipas tangan spt gambo2 diatas!!!..jadilahhhhh🙂

Jom test POWER!!

June 28, 2011

Jom koang!!!..ayuh kita berlari2 anak di Taman Botani, Shah Alam aka Bukit Cerakah aka Bukit Cahaya Seri Alam sempena Jacob’s Walk of Life…leh jumpa Fafau…tpi klu tak dapat jumpa Fafau, dpt jumpa Cimau ker Cipau pon ok gok!!…ekekekeee ..so ini details information yg akak cimcim cilok dari website Jacob’s..chikidauut!!

Registration closes by : 8 July 2011 OR upon reaching 7,000 participants (whichever comes first)
Date : 17 July 2011 (Sunday)
Venue : Taman Botani Negara, Shah Alam (formerly known as Taman Pertanian Malaysia)
Time : Registration 6am–7.30am
Walk starts 8.30am

For more information, do click HERE.

Jgn lupa register ok!!..gigih laa mak kene bangun pepagi buta demi berlari2 anak sambil mencuci mata …ekekekeee

See u thereeeeeeeeeeeee!!!!